pati13 2013.10.16. 18:55

Szamuráj hadsereg

A legfrissebb poszt egy  régóta polcon heverő szamuráj sereg kezdeteiről szól -ez az első poszt, amelyben a régen elkezdett, de tovább nem fejlesztett projektjeimet mutatja majd be. Nagy mennyiségű 1/72-es szamuráj figurám hever itthon, de a festésükhöz sosem ültem le igazán -talán majd az elkövetkező években! :)


A figurák nagy része a Zvezda csodálatos 20mm-es figurája, ami előtt le a kalappal -a mai napig nem igazán készült ár/érték arányban kedvezőbb vétel ennél!

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=448

Régóta nézegetem a Kuroszava filmeket, színes szamurájos képeket, csaták leírását -még a Shogun: Total War -al is játszotam, kb 100 évvel ezelőtt -szóval mindig közel álltak hozzám. Ekkortájt került a kezembe a Zvezda frissen kiadott doboza, majd nemsoká a Daimyo nevű szabályrendszer is:

http://wargame.hu/documents/Daimyo.pdf

Innen egyenes út vezetett egy közepes méretű (kb 200 gyalogos figura, 40 lovas) sereg megvásárlásához -majd több csatát játszottunk egy haverral, a fenti szabályok alapján. Mind a figurák, mind a szabályok nagyon megtetszettek, azonban sem idő, sem lehetőség nem volt arra, hogy komolyabban kihasználjuk a seregeinket.

Én magam a lovasságáról elhíresült Takeda klán történetét találtam a legérdekesebbnek, így egy Takeda Shingen vezette sereget kezdtem felépíteni.

A Daimyo

A szabályrendszer szerint az egységek klánokba tömörülnek, és ezek a klánok alkotják a sereget. Minden klánnak van egy saját vezére, a Daimyo -egyfajta korabeli nagybirtokos-földesúr-hadvezér.

A figura a Zvezda dobozból való, a tiszt figurája -egy lovas fejével, és egy dárdával feltuningolva. A festéshez Citadel festéket használtam, miután utánajártam az egyes klánok színsémájának -ez nehéz kérdés, mert nem volt egységes egyenruha viselet -mindenki azt hordta, amihez hozzájutott! Mindezek mellett azonban vannak adott esetben az egyes tájegységekre, családokra jellemző színek, amelyeket kis keresgéléssel kiválóan vissza lehet adni -és a terepasztalon is jól mutat.

A figura maga Baba Nobuhara-t ábrázolja, aki egyike volt Takeda Shingen híres 24 generálisának.

pk.JPGpk1.JPG

A szamurájok

A játék a talpakat használja alap szervezési egységként -1 talp kb 150 főt jelenít meg. Egy talpon kényelmesen elfér három figura -jelen esetben szamurájok. Szintén Citadel festékkel festve -a selyemruha gazdag díszítése sajnos nem jön át a képeken :)

sz1.JPGsz.JPG

(Arquebus) Ashigaru

A szamuráj seregek változó méretű részét az Ashigaruk, egyszerű talpasok alkották. A szamurájok számára nem volt elég dicsőséges a távolról, mindenféle művészi vonás nélkül pusztító puskák használata, így az alantasabb Ashigaru -kat szerelték fel vele. A "parancsnoki talp" a Redbox Ashigaru Command dobozából készült (ezek rettenetes minőségű figurák, ellenben a változatosságuk miatt feldobják a sereget!)

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1191

a1.JPGa.JPGa pk.JPG

A teljes sereg

A sereg jelenleg csak néhány talpból áll -egyedül az Ashigaru osztag a teljes. A bővítés nincs napirenden, idő hiányában.

sereg1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr525577695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2013.10.16. 19:20:56

Szépek lesznek, hajrá!
süti beállítások módosítása