A mai napon -iszonyat mennyiségű munka és tanulás és HÓ alól kicsit kitekintve egy új játékon akadt meg a szemem -illetve egy ismerősnek, aki átküldte a Force on Force (FoF) szabályait.


Ez a wargame is a modern korban játszódik, és a kis alegységes (szakasz) szintű (skirmish) összecsapásokra helyezi a hangsúlyt. A lényeg, hogy alapvetően a 20-21 század fordulóján játszódó asszimetrikus összecsapások (2003-as Iraki háború, Afganisztán- Operation Enduring Freedom) vannak a középpontban. Ez azt jelenti, hogy egyik oldalon a reguláris és elit egységek, a másikon pedig a különböző lázadó/felkelők csoportjai harcolnak, javarészt városi környezetben.

A játék alapvetően az egységek közti minőségbeli különbséget hangsúlyozza ki, és a harc közbeni káoszt szimulálja véletlenszerű "körülmény" kártyák húzásával (pl félreértett parancsok). A rendszer kevés járművel és támogató elemmel dolgozik, főleg a gyalogos -gyalogos elleni harc a lényeg. Emellett a lázadók számára kidolgoztak egy rendszert, amely alapján körönként véletlenszerű erősítést kapnak a helyiektől -a magányos rpg-s katonától a lázadó tömegig.

Az alapszabályok kiegészítésére a korszakokat és konfliktusokat kidolgozó kiadványok tucatjai állnak rendelkezésre, a "Cold War gone hot" c hidegháborústól egészen a "Road to Baghdad" (Operation Desert Storm) és "Fallujah"(Operation Iraqi Freedom) kiegészítőig.

A jövőben, amint lesz időm, és lejátszunk végre egy tesztjátékot (néhány nap-hét kérdése csak) teszek fel egy bővebb elemzést az oldalra. Jelenleg 1/72-es sereget építek Irak 2003-as inváziójához, illetve specnaz gyalogosokkal egészítem ki a meglévő 80'as évek beli szovjet seregemet.

Az asztalon már áll egy M-ATV és egy Maxxpro, ami alig várja a bevetést :)

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr405171430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása