pati13 2013.08.21. 21:23

Szovjet erősítés

Az utóbbi időben változott a munkám, és mivel szeretnék jó is lenni abban, amit csinálok, minden más a háttérbe szorult. Szerencsére a hobbira, a makettezésre is jut néha idő -ha a dokumentálás és a blogírás kicsit el is lett hanyagolva ezalatt.


Még a nyár elején beszereztem néhány járművet a korábban bemutatott hidegháborús szovjet seregemhez, amelyeket most be is mutatnék! A járműveket olcsón, kéz alól szereztem -mindnek jó gazdája volt korábban, nem sok minden volt letörve róluk, és keveset kellett csak feljavítani!

BRDM-2

Használtan beszerzett, szerintem Ace makett. Közepes minőség, én csak koszoltam, lakkoztam, és voilá :) A szovjet gyalogos erők kaptak egy felderítő járművet végre!

brdm2.JPG

brdm.JPG


UAZ-469 és URAL-375

Az UAZ egy műgyanta MAC Distribution makett, elég jó minőségű -és meglepően apró a tankok mellett :) Terveim szerint egy századparancsnoki jármű lesz, gépkocsizó lövészekhez.
A korábbi tulajdonosa által házilag gyártott ponyvás URAL (szerintem ICM makett) egy lövészszakasz szállítójárművének készült. A lövészszázad lassan kész is! A járműveket koszoltam, lakkoztam, minden mást készen kaptam.

uazural.JPG

BTR-152

Terveim között szerepel, hogy a hidegháborús technikák egy korábbi (60' évek) vonalát is megjelenítsem. Ennek oka, hogy még a hidegháború kései szakaszában is voltak alacsonyabb készültségű, vagy mozgosításig konzervált alakulatok, amelyek elavult technikai eszközöket használtak -T-55, T-62, stb. A BTR-152 is ezt a vonalat jeleníti meg -cél egy 3 járműves, korai gépesített század felszerelése is.

Maga a makett ICM, eléggé sérült állapotban érkezett meg hozzám. A koszolás és lakkozás után a magyar vonatkozású jármű így nézett ki:

btr152.JPG

BMP-1

Három BMP-1-es gyalogsági harcjárművet szereztem be (ez egy gépesített századot jelenít meg), de még csak egyiket sikerült kipofoznom. Ez egy ACE makett, míg a másik kettő picit törött műgyanta makett. Sajnos nem szeretem túlságosan a műgyanta dolgokat, ezért most a futó projektek közül kissé hátrébb soroltam őket..Pechemre a méretek sem stimmelnek, az ACE makett ugyanis hajszálnyival nagyobb, a műgyanták mintha 1/76 méretűek lennének. A dolog érdekessége, hogy BMP maketteket beszerezni szinte lehetetlen, még használtan is nehéz!

bmp.JPGbmp 3.JPG

T-80

A két makett megvolt korábban is, csak azért kerültek be a mostani posztba, mert kipróbáltam az álcahálók használatát. Ez a harckocsi csövére tekert egyszerű géz, amelyet faragasztóval rögzítettem, és simán zöldre festettem. Erre faragasztóval levéldarabokat ragasztottam. A hatás meglepően élethű, sajnos a képek ezt nem adják vissza tökéletesen!

t80közeli.JPGt80.JPG

Egy kis ráadásként, hogy ne csak az egyik oldal kapjon erősítést, elkezdtem felújítani az itthon heverő több tucat 1/144-es repülőmakettemet is. Ezek nagy részét ingyen kaptam különböző ismerősöktől, akik felszámolták gyermekkori makettparkjukat! Végre játékra is alkalmasak lettek, mert a közelmúltban beszereztem több méter átlátszó plexi rudat, amellyel el tudom készíteni a megfelelő talpakat.

Most éppen három amerikai hadtengerészeti repülő készült el:

F-4 Phantom II.:

phantom.JPG

F-14 Tomcat:

f14.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr375470131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janos900 2013.08.23. 08:09:59

Gratulálok, szépen bővülsz. :)
BMP-1, BRDM-2 olcsón és gyors:theplasticsoldiercompany.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=93_94_96

Az S-Modell kínai cég elkezdte 1:72-ben kiadni a kínai harcjárműveket, 2db van egy dobozban 7 fontra jön ki darabja. Kb félévente az Inkvizitor.hu fórumon szoktak közös rendelések szerveződni.

pati13 2013.08.23. 11:07:24

Köszönöm! :)

S-modellt néztem, bár én e-bayen -ott némileg olcsóbb, bár a posta is más árban van Kínából.

Már csak ellenfél kell a szovjeteknek :D
süti beállítások módosítása