Újabb augusztusi posztomban szeretném bemutatni, mi mindent csináltam még a nyáron -a meló miatt csak keservesen lassan haladok, de legalább alakulnak a seregek.

Még általános iskolás voltam, amikor megtetszett az EPIC -akkoriban nem volt internet, csak újságokból értesülhettünk a nagyvilág dolgairól. Annak rendje és módja szerint olvasgattuk a Bíborhold/Holdtölte klasszikusokat, és csodáltuk a hatalmas harci robotokról, milliós seregekről szóló hangulatos írásokat -no, ez volt az EPIC 40000.

Azóta eltelt majd 20 év, és fülembe jutott a hír, hogy a GW megszünteti az azóta EPIC Armageddon néven futó játékát -azonnal nekiültem, és végignéztem a fórumokat, és rendkívül elszomorított a tény, hogy igen, a hír igaz. Itt volt tehát az utolsó lehetőség, hogy szívemnek kedves, évtizedek távlatából is követett játékba belekezdjek. Hál Istennek, az Ebay-en azonnal megugrottak az árak, mindenki odaírta az eladásra kínált figurák mellé, hogy OOP (out of product -megszűnt, tovább nem gyártott) és megduplázta a korábbi árakat. Hurrá.

Mindezek nem tántorítottak el, és néhány szerencsétlen adásvétel után belerázódtam a seregbeszerzésbe -de hogy miért pont az eldák mellett döntöttem? Mindig tetszett a hátterük, a színes seregek, tarka egységek sokasága. A mezei 40k sajnos túl drága lett volna, így szerencsémre maradt az EPIC -ami játékstílusában, szabályaiban nekem sokkal jobban fekszik. Valahogy mindig vonzott, hogy teljes hadseregeket lehet mozgatni (szemben a néhány tucat figurával), bonyolult terepen. Nem véletlen hogy mostanság az 1/300 méretarány felé húz a szívem :)

IYANDEN

No, és hát az Iyanden hajóvilág. Másodlagos elda seregnek indult (a főirány, az Ulthwé mellett), mert alapvetően kevés figurával (hiszen egy félig kihalt hajóvilágról beszélünk), a Space Marine terminátorokkal vetekedő képességű, kőkemény egységekre alapozott csapatról beszélünk. JA, és piszkosul bejött kék-sárga színkombináció!

A festés a Vallejo Flat Yellow és Citadel Enchanted Blue színekre alapoztam. A talpat Citadell Schorched Brown színnel készültek. Rossz szokásom a túl erős koszolás, de ezt már ennyi év festés után nem tudom levetkőzni. Általában a sötét oldalon álló, vagy leharcolt egységeket festek -nem vagyok nagy barátságban a tiszta, parádéra készülő figurákkal. Ebben az esetben ezt azzal intéztem el. hogy az Eldák is már régóta harcolnak egy adott helyszínen, ezért leharcoltak, mocskosak. Kész :)

Wraithseer -Supreme commander

A sereg fővezére, egy régi műanyag Wraithlordból konvertált karakter, a testőrségével. A fegyverek Vallejo Ice Yellov színüek.

wraithseer.JPGwraithseer2.JPG

Avatar

A sereg titkos favoritja, egy második generációs Avatar. Egyik nagy kedvencem a figura -festésénél a Vallejo Black Red, a Citadel Red Gore, és szárazecseteléshez Trollslayer Orange került felhasználásra.

avatar.JPG

Spiritseer

Az Iyanden seregeknél a Farseer megfelelője.

guardian spirits.JPGspiritseer.JPG

Wraithguard

Kőkemény, SM terminátoroknak megfelelő egység. Az Iyanden seregek alapja, és egyik nagy favoritom. Sajnos Elég nehéz csak WG egységeket beszerezni, általában valamihez hozzácsapva árulják- ebből kifolyólag millió használatlan egységem áll itthon a dobozokban.

wg.JPGwg2.JPGwg1.JPGwg unit.JPGwg unit 2.JPG

Guardian

Az Elda seregek alapja. Az Iyanden esetén azonban csak korlátozásokkal hozható!

guardian1.JPG

guardian.JPG

Heavy Weapon /Support Weapon

Régebbi típusú támogató fegyverek, a Guardian unitok megerősítésére -némi távolra ható tűzerőt biztosítva ezzel.

heavy w.JPG

Wave Serpent

Az alap szállítójármű a seregben. Mivel egy lebegő tankról beszélünk, ezért rézdrótra helyeztem.

wave s.JPGwave s2.JPG

Phoenix bomber

Az elda légierő prominens képviselői, vadászbombázó repülők. Alapvetően nem túl szép modellek, de könnyű őket festeni -a gépek hasát Vallejo blue-grey-el festettem. A szárnyakon elhelyezett ágyúkat szerettem volna mai rakétáknak ábrázolni, fehér festéssel. A gépek hátára a 40K elda matricakészletből származó matricákat tettem.

phoenix1.JPGphoenix.JPGphoenix3.JPG

Wraithgate

A sereg 3 objektívával rendelkezik, ezek közül egyik a Microart Studio műgyanta alapjára épített Wraithgate. Sajnos a szappanos mosás, alapozás ellenére is csúszott a felület, és rendkívül nehéz volt a festés.

gate.JPG

A roncs

A második objektíva egy lezuhant Scorpion super-heavy tank. Némi Green stuffal földtúrást formáztam, amit apró, vasútmakettező kővel szórtam meg, amit faragasztóval rögzítettem.

scorpion.JPG

A Blitz objektíva

A fő objektíva egy szétlőtt régi Wraithlord, amiből épp egy Spiritseer szedi ki a Lélekkövet. Alapvetően szintén egy házilag gyártott domb, ami green stuffból készült.

obj3.JPG

A sereg

sereg.JPGsereg obj.JPG

Jelenleg még erősen félkész a sereg, az emblematikus wraithlordok, a szállítójárművek és tankok csak az asztalon hevernek -ki tudja mikor készülök el velük. A gyalogság teljes, harcra kész, a légierő pedig egy szállító repülőre vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr925472712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janos900 2013.08.24. 09:30:16

Két tipp a blogodhoz:

1. érdemes lenne egy bevezető bekezdés után hasábot törni, hogy ne kelljen órákig lefelé görgetni egy-egy cikket, mert így pl. az első Epic cikked teljesen elveszett, véletlenül vettem csak észre.

2. Kontaktálj az Inkvizítor.hu-s srácokkal, és rakasd be magad a bloglistába, így egyből látszanaka a frissítéseid, meg többen olvashatják, főleg így, hogy Epic is van rajta.

pati13 2013.08.24. 10:33:50

Üdv!

Próbáltam már beállítani, de teljesen új volt nekem ez a blog szerkesztés -és mivel nem találtam meg, h kell, ezért ráhagytam.. Inkvizítoros dolgot megnézem, köszi!

Petrow 2013.08.27. 09:38:41

@pati13: Írd be a bejegyzés HTML kódjába a következőt, ahol a törést szeretnéd:
<!--more-->
Ez után a cikk többi része csak a "Tovább" szövegre kattintva jelenik meg, és nem kell kilómétereket görgetni a blogon.

Petrow 2013.08.27. 09:40:56

@Petrow: +1 tipp: használj cimkéket. Ha sok bejegyzésed lesz a blogon, egy idő után sokkal könnyebb lesz ezek alapján visszakeresni egy-egy bejegyzést, mint az időrendes keresőben.

Petrow 2013.08.27. 09:54:18

OK, nem floodolni akarok - majd összeszerkeszted 1 bejegyzésbe, ha akarod - csak vak vagyok, és nem láttam a tag-eket.
süti beállítások módosítása