Az első igazi őszi posztot a fejlődő Blood Angel seregnek szeretném szentelni. Kipróbáltam őket, és igen nehéznek bizonyult a játék, hisz elég speciális seregről van szó. Az EPIC Armageddon egy Firefight (FF) központú játék, a BA sereg pedig Close Combat (CC), azaz közelharcra kihegyezett csapat.

A legújabb beszerzések kevésbé a játszhatóság, főleg a makettezés jegyében alakultak -egy SM sereg sosem a tankjairól volt híres, azonban nekem mégis főleg ezek tetszenek az EPIC-ben :)

Baal Predator

A Baal Predator a sima lascannonos MK III. Predator Annihilator felhasználásával készült, melynek lascannonjait lecseréltem a MK III. Land Speeder Tornado assault cannon/ heavy flamer fegyvereire. A festés Vallejo Flat Red színnel készült, a kopást imitálva a széleket sötét szürkével, majd acél színnel szárazecseteltem. Alapvetően igen kellemes csalódás volt a végeredmény, és szívesen megmutatom bárkinek, aki azt állítja, hogy 6mm-ben nem lehet szép, élethű figurákat festeni!

bp.JPGbp összes.JPGbp összes2.JPG

Rhino

A Space Marine seregek meglehetősen mobilak, ezt főleg a Rhino szállítóknak köszönhetik. A BA sereg speciálisan felturbózott járművei pedig még erre is rátesznek egy lapáttal - 30 helyett 35cm a mozgásuk! A MK III. Rhinok közül 3 db a sima Tactical, 2 db pedig a Death Company számára készült. Ez utóbbihoz a régi Cadaia IG gyalogsághoz kapott matricákat használtam fel. A színek szintén főleg a Vallejo Flat Red, és Citadel Chaos Black voltak.

rhino 2.JPGrhino.JPGdcrhino.JPGrhino3.JPG

Hunter

Ez EPIC egyik legerősebb egységei a repülők, így a légvédelem komoly tényező minden seregben. Sajnos a SM seregek csak a Hunter-t hozhatják, ami egy meglehetősen drága egység. Mivel terveim szerint csak ritkán használom majd, ezért nem akartam külön modellt áldozni rá, így egy MK III. Rhinot és a szerintem ritka szépre sikerült Forgeworld IG Manticore tornyát mágneses megoldással átalakítottam. A festés a már korábban leírtak szerint készült.

hunter.JPGhunter2.JPGhunter mágnes.JPG

Thunderbolt

A modellek a Forgeworld Aeronautica Imperialis Thunderboltjai, amiket II. Világháborús, korai német Messerschmidt ME-109 festéssel készítettem el. Revell Mittelgrau, Revell Panzergrau és Vallejo Flat Yellow, a gépek alján pedig Vallejo Pale Gray színek felhasználásával. A talpak még nem készültek el teljesen, de már vannak ötleteim. :)tbolt.JPGtbolt2.JPG

Az erősítés összesen

A sereg szeptemberben így főleg gépesített erőkkel bővült, ezek után a terveimben főként Land Speederek, a gyalogság, Assault Marine-ok, és Tactical /Devastator egységek elkészítése szerepel -remélhetőleg novemberre elkészülök velük!

sereg_3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr445548173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leaxe 2013.10.02. 21:09:37

Nagyon jól sikerültek!

Petrow 2013.10.03. 11:28:37

Pár képnél komolyan kétszer meg kellett néznem, hogy nem-e 40k-s tankokat raktál-e össze; ez a festés még azokon is nagyon jól mutatnia. Le a kalappal!
süti beállítások módosítása