Hosszú kihagyás, egy zsúfolt vizsgaidőszak, árvíz, stb után végre jutott egy kis időm a beígért posztokra. :)

Először a US ARMY néhány prominens képviselőjéről szeretnék írni. A Caesar -Modern US elit force (http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1389 ) nevű készletéből készítettem el. A figurák puha műanyagból készültek, így a sorják eltávolítása nem egyszerű éles eszközzel, érdemesebb vmilyen felhevített fém spatulával "lelapítani" azt. A figurák minősége egyébként kiváló, minimális hibáktól elvonatkoztatva tökéletes.

A raj a FoF hoz készült, és két tűzcsoport alkot (1 x rajparancsnok, 1x támogató fegyver, 1 x cső alatti gránátvetős, 1 x lövész) amelyet az afganisztáni hadszíntér színeiben készítettem el.

Multicam kicsi.JPGAz egyenruha a MULTICAM nevet kapta, 2006 után kezdték bevezetni, jelenleg a készletek szűkössége miatt csak a külföldön szolgálatot teljesítő katonák részére adták ki, a korábbi (megbukott szürke ACU) gyakorló leváltása folyamatos.

A minta elég bonyolult, alapvetően 3 zöld és 3 barna árnyalatot tartalmaz -sötét (GW citadel: catachan green + schorched brown), közép (gretchin green -bestial brown), világos (rotting flesh -bleached bone), átfedésben. A hajam égnek állt, mire nagyjából felfestettem a 6 színt, és az valós arányok visszaállítása érdekében a zöldekkel kicsit visszajavítottam. Ezután egy sima fekete bemosás következett, és kész is volt.

Ezután az egyéb felszerelések elkészítése következett -igen nagy mennyiségű fotó és video áll rendelkezésre a neten, ami alapján többféle bakancs, személyes felszerelés közül választhatunk. A figurák valójában egy korábbi időszak, a 2003 körüli iraki harcokhoz készültek, így sajnos elég sok felszerelést a katonák derék tájékán helyeztek el -ezeket manapság már nem alkalmazzák, mert a modern, nagy védettségű járművekbe szorosan beszíjazva utaznak -a rögzítésnél pedig nem előnyös a háton elhelyezett kilógó felszerelés -kivéve a camelbak, vagy az egyes hátizsákok, amelyeket persze kiszállás után vesznek csak fel.

bakancs kicsi.JPGsál kesztyű.JPG

A fegyverek főleg az M4 karabély változataiból állnak, ezen ACOG illetve RED DOT rendszerek vannak, néhányon lézeres célzóberendezés is található. A FoF rendszerében külön van cső alatti gránátvetős is , így a kifestendő figurákat is így választottam ki.

M4_update.jpg

A figurák:

A képek a lakkozás után közvetlenül készültek, így sajnos eléggé csillognak. A talpak még csak festve voltak, de hamarosan elkészülök velük :)

tűzscsop.JPGtűzscsop2.JPGzsákos.JPGgpu.JPGm4a.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://patkanybirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr685384254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janos900 2013.07.04. 21:37:48

Csak így tovább! Egy kis technikai észrevétel, szerintem neked is érdemes lenne a bejegyzéseket oldaltöréssel megoldani, illetve csak az első bekezdést hagyni a főoldalon, mert így alig vettem észre ezt a cikket, a hosszú előző poszt miatt.
süti beállítások módosítása